۱۴۰۰ تیر ۲۳, چهارشنبه


 مصادره و تبدیل یک بنای تاریخی متعلق به مسیحیان جفا بر کلیسا و در نوع خود تبعیض علیه اقلیت‌های دینی است که به شکاف میان ادیان در یک جامعه دامن می‎زند.

«محبت نیوز»- بنیاد مستضعفان خانه توقیفی اسقف کلیسای انگلیکن یا همان عمارت تاریخی «دایره اسقفی» اصفهان را تبدیل به موزه می‌کند.
پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان در جریان بازدید از این مکان گفته این مجموعه در اختیار بنیاد است برای استفاده عمومی تبدیل به موزه می‌شود. آنطور که خبرگزاری «مهر» وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی گزارش داد این مجتمع با هزینه‌ای بالغ بر چهار میلیارد تومان مرمت و احیا شده است.
در واقع «دایره اسقفی» که بعد از انقلاب توسط نهادهای انقلابی‌ مصادره شد، توسط بنیاد مستضعفان از «کلیسا» تبدیل به یک موزه شده و «تغییر کاربری» داده است.
گلی فرانسیس دهقانی، دختر اسقف دهقانی تفتی، در واکنش به این موضوع به سایت «ماده ۱۸» می‌گوید «اگر قرار باشد موزه شود، امیدوارم به نوعی تاریخ آن را منعکس کند که متعلق به کلیسای مسیحی ایرانی بود.»
اینکه یک بنای تاریخی تبدیل به موزه ‌شود در نوع خود اقدام قابل قبولی است اما اینکه یک بنای تاریخی متعلق به مسیحیان مصادره می‌شود و در اقدامی حکومتی تغییر کاربری پیدا می‌کند جفا بر کلیسا و در نوع خود تبعیض علیه اقلیت‌های دینی است. «محبت نیوز» از تبدیل آثار باستانی به موزه و مراکز فرهنگی استقبال می‌کند اما در شرایطی که چنین موزه‌ای دربرگیرنده تاریخ مسیحیت ایران و مجموعه فعالیت‌هایی باشد که مسیحیان در ایران بویژه در اصفهان از خود به جای گذاشتند. در ضمن کلیسا باید بدست مسیحیان اداره شود و هنگامی که به عنوان یک بنای مصادره‌ای تحت نظارت بنیاد مستضعفان اداره می‌شود یعنی از اساس در خدمت حکومت اسلامی درآمده است.

شهریور سال ۱۳۹۹ گزارش شده بود خانه مصادره‌ای «اسقف دهقانی تفتی» در محله عباس‌آباد اصفهان تبدیل به «عزاخانه محرم» شد.
تغییر کاربری کلیساها نه تنها در ایران بلکه در ممالک اسلامی به امری رایج برای حکومت‌ها تبدیل شده است. یک سال پیش از این کلیسای « ایاصوفیه» در استانبول ترکیه تبدیل به مسجد شد. این کلیسا از دوره بیزانس باقیمانده مانده بود. تغییر کاربری کلیساها شکاف مذهبی درون جامعه را عمیق‌تر می‌کند.
برخلاف مساجد و مراکز اسلامی فعال در کشورهای غربی که تعداد زیادی از آنها در عمل تبدیل به مراکزعضوگیری برای خرابکاری و فعالیت‌های مخرّب هستند کلیساها چنین سابقه‌ای را در کشورهای اسلامی ندارند. حتا بسیاری از شبان‌ها و کشیشان کلیسا در این کشورها به غیرمسیحیان خدمات می‌دهند. همچنان که مقام‌های جمهوری اسلامی از خواهر جوزپینا برتی راهبه ۷۵ ساله که ۲۶ سال در بیمارستان بیماران جذامی تبریز کار کرد خواست که ایران را ترک کند
.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.